Mukin teet

Muki tarjoaa jatkuvasti kymmeniä erilaisia teelaatuja - mustaa teetä, maustettua mustaa teetä, vihreää teetä, maustettua vihreää teetä, valkoista teetä ja erikoisteetä. Tarjoamme myös monipuolisen valikoiman rooibos- ja yrttijuomia.

Hankimme itse teemme suurilta eurooppalaisilta teetaloilta, joten mielellämme kuuntelemme asiakkaidemme toiveita teevalikoimamme laajentamiseksi. 

Kaikki esitetyt teehintamme ovat per 100 grammaa

Ohjeelliset teen haudutusajat

Tee on herkkä raaka-aine, jonka valmistaminen teejuomaksi vaatii parin perussäännön muistamisen ja noudattamisen,. Nämä  ohjeet ovat hyvin yleisiä ja saat tarvittaessa meiltä Mukista tarkempia teelaatukohtaisia ohjeita.

Mustaa teetä käyttäessä veden oikea lämpötila on noin 80 - 95 astetta, mutta vesi ei saa olla kiehuvaa! Yleinen haudutusaika on noin kolme minuuttia, jonka jälkeen siivilä nostetaan pois  teekannusta tai teemukista. Sopiva perussääntö annostelulle on noin 1 tl kuppia kohden. On hyvä esilämmittää teekannu huuhtaisemalla se kuumalla vedellä. 

Vihreää teetä käytettäessä veden lämpötila on  noin 70 - 80 astetta. VIhreän teen haudutusaika vaihtelee, mutta yleensä se on 2 - 4 minuuttia, joskin hienoilla japanilaisilla senchoilla haudutusaika on 1 - 2 minuuttia. Haudutuksen jälkeen siivilä nostetaan pois, mutta vihreät teet kestävät kaksi tai kolmekin haudutusta.

Huhtikuun teesuositus: Ruusutarha (musta)

Ruusutarha (musta)

Ruusutarha (musta)